De vrouw achter de hertog!

Macht en politiek, een mannenzaak? Zeker, maar wat was de rol van hun vrouwen? Waren zij zomaar willoze pionnen? Tijdens deze wandeling komen de echtgenotes in beeld. Wie waren deze first ladies? Wat was hun impact en hun inbreng op het Bourgondische politieke schaakbord van de 14de en 15de eeuw?

  • Boeiende themawandeling
  • Officiële stadsgids
  • Verrassende kijk op de Bourgondische Hertoginnen
  • Groepsticket 90 € per gids (Max. 20 deelnemers per gids)
Duur2 Uren
DeelnemerHet aantal deelnemers per groep is beperkt tot 20 personen.
Belangrijke informatie

Graag 10 minuten op voorhand aanwezig zijn op de afspraakplaats (= Stadhuis op de Burg), want onze gids vertrekt stipt op tijd. Je herkent onze gids aan de badge die hij/zij draagt.

Bijkomende informatieS-wan_algemeen.pdf

Locatie van het gebeuren

Aan het stadhuis, op de Burg
Burg, Brugge, België
Pandreitje (Interparking)

Aanbiedingen van

S-WAN VZW
8000 - Bruges
(140)

Meer informatie

Wat als de dochter van President Trump blind zou trouwen met de zoon van Prime Minister Johnson? “Bollocks” zou Boris zeggen. In de feodale tijd is een gearrangeerd huwelijk schering en inslag. De vrouwen van de Bourgondische hertogen worden hierdoor willoze pionnen op het politieke schaakbord van de 14de en 15de eeuw. Of toch niet? Deze wandeling toont een ander gelaat van deze dames. Margaretha van Male was een innovatieve, ondernemende vrouw, Isabella van Portugal een deskundige financiële beheerster en begiftigde diplomate, Margaretha van York een vaardige raadgeefster en gulle mecenas, Margaretha van Beieren, naast een competente bestuurster ook een dame met een eigen wil. Deze First Ladies moeten in niets onderdoen voor de Hillary Clintons of Michelle Obamas van vandaag.

€ 90,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.

TripAdvisor beoordeling

2 Beoordelingen