O Maria die daar staat!

Groot of klein, geëmigreerd of oer-Vlaams, eeuwenoud of nieuw, alomtegenwoordig waken de vele Mariabeelden over ons vanuit hun nissen of vanop hun straathoeken. Tijdens deze wandeling vertellen enkele van deze beelden hun vrome verhaal, soms ontstaan uit een volkse legende.

  • Mariabeelden langs Brugse straten en pleinen
  • Maria in het leven van de Bruggeling
  • Iconische Mariabeelden
  • Groepsticket 90 € per gids (Max. 20 deelnemers per gids)
Duur2 Uren
DeelnemerTot maximum 20 deelnemers per groep
Belangrijke informatie

Uw gezondheid is belangrijk voor ons. Breng uw mondmasker mee.

Locatie van het gebeuren

Stadhuis Brugge
Burg 12, Brugge, België

Aanbiedingen van

S-WAN VZW
8000 - Bruges
(140)

Meer informatie

Volgens de traditie zorgen in Brugge niet de ooievaar, maar wel de Kapucijnen voor het afleveren van baby’s. Ouders stuurden hun kinderen naar de paters om te “zien of er geen kindje in hun kap zat”… Daarom wordt In een kleine muurkapel in het Kapucijnenklooster Onze Lieëve Vrowe met heur dik buukstjie vereerd om een kindje te krijgen of om een goede bevalling af te smeken.

Groot of klein, geëmigreerd of oer-Vlaams, eeuwenoud of nieuw, alomtegenwoordig waken de vele Mariabeelden over ons vanuit hun nissen of vanop hun straathoeken. Tijdens deze wandeling vertellen enkele van deze beelden hun vrome verhaal, soms ontstaan uit een volkse legende. Allemaal getuigen ze van de rijke Brugse voedingsbodem voor de Mariadevotie die tot op de dag van vandaag leeft en die Brugge sinds vele eeuwen onafscheidelijk aan Maria bindt.

€ 90,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.

TripAdvisor beoordeling

2 Beoordelingen