Van pest tot covid-19

De S-wan-gids legt je van naaldje tot draadje uit hoe men in Brugge omging (en omgaat) met epidemie, ziekte en dood terwijl je langs opmerkelijke plekken van zorg en geneeskunde wandelt.

  • Over zorg en geneeskunde
  • Over gasthuizen en hospitalen
  • Over sterven en begraven in Brugge
  • Groepsticket 90 € per gids (Max. 15 deelnemers per gids)
Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers per groep
Belangrijke informatie

Na deze wandeling nog meer geïnteresseerd in het onderwerp, volg een interessante lezing over het onderwerp of ga naar de website https://www.erfgoedcelbrugge.be/nl/montanus indien je meer wil weten over Brugs medisch erfgoed.

Locatie van het gebeuren


Passantenfietsbrug, Buiten Boeverievest, 8000 Brugge, België

Aanbiedingen van

S-WAN VZW
8200 - Bruges
(140)

Meer informatie

Godelieve tegen keelpijn, Cornelius tegen kinderziektes, Rochus tegen de pest, Rita voor de hopeloze gevallen. Maar wie aanroepen tegen Covid-19? Zoiets hebben ze in Brugge nog niet meegemaakt. Het laatste anderhalf jaar is ons dagelijks leven overhoop gehaald door de pandemie veroorzaakt door het Sars-Cov-2 virus, in de volksmond “corona”. Nu werd Brugge door de eeuwen heen verschillende keren geteisterd door een epidemie of een pandemie. De pest, die de Brugse bevolking in de middeleeuwen decimeerde, is daar de bekendste van, maar ook lepra, syfilis, tyfus en cholera deden een aardige duit in het zakje. De geneeskunde was niet opgewassen tegen deze “straffe Gods”, dus richtte de mens zich tot de beschermheiligen om die ziektes af te wenden. Ook bij de coronapandemie duiken eeuwenoude preventieve methodes op. Niets nieuws onder de zon of toch niet? Deze wandellng brengt je langs enkele zorginstellingen en opmerkelijke plaatsen van ziekte en dood, zorg en behandeling.

€ 90,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.

TripAdvisor beoordeling

2 Beoordelingen